Masinii

Inchirierea masinii pe termen lung este o solutie ?

Serviciile de rent a car au avut o crestere destul de spectaculoasa in ultimii ani, aducand aceasta parte a sectorului de servicii in atentia unui numar din ce in ce mai mare de solicitanti. Fie ca vorbim de inchirieri in scop personal, de serviciu sau organizat ca si colectiv, aceste servicii au devenit solutia salvatoare la indemana oricui vrea sa plateasca pretul.

S-a pus in discutie, in orasele aglomerate precum Bucuresti, cu un numar prea mare de masini si un numar insuficient de locuri de parcare, cum ca aceste servicii ar putea reprezenta o solutie salvatoare in decongestionarea traficului capitalei.

Asadar, in locul achizitionarii unei masini proprii puteti alege sa inchiriati o masina pe o perioada stabilita de comun acord cu agentia, la un pret de inchiriere pe zi ce ar putea fi redus cu pana la 80% fata de cel initial. In cazul asta ne confruntam cu 2 situatii.

Cazul in care cel care inchiriaza este o persoana juridica, inchirierea masinilor pe termen lung poarta denumirea de leasing operational si aduce cu sine, in schimbul ratei lunare, promisiunea ca imprevizibilul nu va mai prezenta un risc. Pe langa faptul ca are numeroase beneficii, atat contabile cat si juridice, acest tip de inchiriere permite unei afaceri sa se dezvolte si sa creasca fara sa aiba grija gestionarii parcului auto sau a actelor necesare functionarii vehiculelor. Este o cheltuiala complet deductibila ducand astfel la cresterea capacitatii de finantare al firmei.

In cazul in care o persoana fizica inchiriaza pe termen mai lung o masina aceasta poate beneficia, in schimbul unei rate lunare prestabilite in urma negocierilor, de asigurare, taxe de drum, revizie si service periodic, anvelope de sezon si chiar si asistenta rutiera. Comparativ cu leasing-ul clasic, inchirierea aduce mai multe avantaje, nu va limiteaza, ci dimpotriva va protejeaza si va vine in intampinare in orice problema intampinati pe toata perioada desfasurarii contractului.

Solutia inchierii pe termen lung a unei masini ar putea lua avant in urmatorii ani datorita nivelului de aglomerare pe care il intalnim in orase dar si numeroaselor avantaje bilaterale obtinute in urma contractului pentru cele doua parti.

Lasa un comentariu